Stalhouderij Wijnand Hazeleger

» Postkoets «

 

Stalhouderij Wijnand Hazeleger is in het bezit van een schitterende postkoets, een park-drag. Deze postkoets, ook wel mailcoach genoemd, is door wagenbouwer Bogajewicz in 1975 gebouwd en weegt zonder passagiers al 2,5 ton! Daarom wordt deze koets altijd getrokken door vier of zes paarden.

Van oorsprong is het een Engels rijtuig. In vroegere jaren werden de postkoetsen gebruikt voor het vervoeren van post en passagiers. De koetsen reden van posthalte naar posthalte, waar de paarden werden gewisseld, post werd gelost en de passagiers konden uitstappen om wat te eten en de benen te strekken. 

 

Unieke ervaring

Een rit met een postkoets is echt een unieke ervaring. Bovenop zijn er tien zitplaatsen en beneden, in de koets, vier. Zit u 'op het dak' dan heeft u een prachtig uitzicht op de omgeving en de paarden. U kijkt van bovenaf op de paarden neer - vier of zes krachtige, zwarte Friezen die met wapperende manen de koets trekken... subliem!

Praktisch is ook het trapje dat aanwezig is op deze postkoets - speciaal om ervoor te zorgen dat ook de dames op een elegante manier het dak kunnen bereiken. Er zijn paraplu's aanwezig voor als het opeens gaat regenen en er is ruimte voor een picknickmand en/of een borrel.

 

Wilt u weten of deze schitterende postkoets beschikbaar is op de door u gewenste dag? Neem vrijblijvend contact met ons op!
 

Download hier de brochure...

 

 

Postkoets 1   1

Postkoets met 4 paarden.
Postkoets 2   2

Postkoets
Postkoets 3   3

Postkoets
Postkoets 4   4

Postkoets
Postkoets 5   5

Postkoets
Postkoets 6   6

Postkoets

Neem contact op met Stalhouderij Wijnand Hazeleger per mail: info@wijnand-hazeleger.nl of bel: 0342-471070 b.g.g.: 06-50201525 of WhatsApp ons.